ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко оголосив про відтермінування запуску ринку землі ще на рік

Президент послався на популістів і незавершений земкадастр.

Порошенко оголосив про відтермінування запуску ринку землі ще на рік
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що запуск ринку землі відкладуть ще мінімум на рік.

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу в п'ятницю.

"Поки що не вдалося прорвати оборону популістів, які несамовито протидіють вільному обігу землі сільськогосподарського призначення, але я хочу підкреслити принципово свою політичну позицію: я за ринок землі", - заявив президент.

Він вважає, що наразі потрібно займатися супутньою роботою, як от наповнення електронного земкадастру. "Послухайте, 25 років займалися тим, щоб створити земельний кадастр і зуміли зробити тільки понад половину. Про жоден запуск ринку без того, що існує 100% оцифровка земельного кадастру, ми говорити не можемо", - сказав президент.

Порошенко доручив завершити цю роботу за один рік.

Нагадаємо, в Україні з 2002 року чинний мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Парламент кілька разів продовжував його дію. Президент Петро Порошенко під час вересневого послання до Верховної Ради пообіцяв, що не буде вичавлювати з неї земельну реформу. Разом з тим реформа необхідна для шостого траншу МВФ (поки що не отримано навіть п'ятого).

Світовий банк сподівається, що уряд оголосив земельну реформу своїм пріоритетом і влада України без зволікання завершить підготовчі кроки та доможеться скасування мораторію у 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram