ГоловнаЕкономікаБізнес

Гіршфельд: "Україна повинна сфокусуватися на національних інноваційних проектах"

Пріоритетом інноваційної політики повинен бути продуктовий підхід, вважає нардеп.

Гіршфельд: "Україна повинна сфокусуватися на національних інноваційних проектах"
Фото: Макс Левин

На думку виконавчого директора Національного комітету з промислового розвитку, народного депутата України Анатолія Гіршфельда, необхідно змінити підхід до адміністрування інноваційного розвитку індустрії, переорієнтувавшись із традиційної для нашої країни галузевої спрямованості в промисловій політиці. Про це він заявив у коментарі LB.ua.

"Україні слід переорієнтуватися з традиційної галузевої спрямованості. У фокусі повинно бути створення лінійки інноваційних продуктів у тих технологічних напрямах, де країна має очевидні досягнення і переваги. Спираючись на них, промисловість здобуде перспективні світові ринки. Пріоритетом інноваційної політики повинен бути продуктовий підхід, реалізація якого буде відбуватися на принципах державно-приватного партнерства у фінансуванні інноваційних проектів.

Ключова мета - створення високотехнологічних товарів з високою доданою вартістю і експортним потенціалом. Заявки на отримання допомоги від держави у співфінансуванні інноваційного проекту повинні подавати підприємства-виробники, за умови, що співвиконавцями проекту є КБ промислових підприємств і/або академічні, галузеві, вузівські наукові колективи. Також проект повинен відповідати середньостроковим пріоритетним напрямам інноваційної діяльності загальнодержавного рівня на 2017-2021 рр. А заявник повинен забезпечити фінансовий внесок у реалізацію проекту на рівні не менш ніж 40% вартості проекту. Найбільш оптимальна форма досягнення мети - формування кластерів, які забезпечать розробку і запуск цих продуктів", - підкреслив Анатолій Гіршфельд.

Відзначимо, що Анатолій Гіршфельд виступить одним зі спікерів VIII Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна, який відбудеться 28 листопада в Києві. Також у Форумі візьмуть участь: секретар РНБО Олександр Турчинов, голова МВС Арсен Аваков, голова Міноборони Степан Полторак, голова СБУ Василь Грицак, спецпредставник США з питань України Курт Волкер, голова Мінінфраструктури Володимир Омелян, голова Мінфіну Олександр Данилюк, голова МЗС Павло Клімкін, віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецькі, директор представництва Фонду Еберта в Україні та Білорусі Марсель Рьотіг. Програма VIII Національного Експертного Форуму – за посиланням. Реєстрація – за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram