ГоловнаЕкономікаБізнес

Турецька Pegasus підтвердила переговори про створення лоукостера в Україні

У спільному підприємстві більшою часткою володітимуть українські інвестори.

Турецька Pegasus підтвердила переговори про створення лоукостера в Україні
Фото: worldairlinenews.com

Турецький лоукостер Pegasus Airlines розглядає можливість відкриття спільного підприємства в Україні, розповів виданню Forbes директор авіакомпанії з продажу та розвитку мережі Емре Пекесен.

Менеджмент уже провів переговори з Мінінфраструктури України в Києві про створення СП, в якому більшою часткою володітимуть українські інвестори і яке буде літати з українською ліцензією, зазначає видання.

"Україна є ринком, що недостатньо обслуговується. Тільки один авіаперевізник дуже активний - це МАУ. Це велика країна з великим населенням і з середнім зростанням ВВП по регіону. Це цікава країна. Ми стежимо за ситуацією, але це не означає, що ми точно відкриємо нову базу", - сказав Пекесен, зазначивши, що Україна - одна з країн, що є в шорт-лісті керівництва.

Він також підтвердив, що в разі запуску української дочки вона буде виконувати і внутрішні, і міжнародні польоти.

Інформація про можливе відкриття дочірнього підприємства Pegasus Airlines в Україні з'явилася на ринку наприкінці січня. Тоді міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з представниками бізнесу в Європейській бізнес асоціації заявив, що міністерство працює з турецькою авіакомпанією, яка хоче відкрити свою дочку в Україні для виконання внутрішніх рейсів.

За останні кілька років дочірні підприємства в Україні відкрили три великі іноземні авіакомпанії - російська "Ютейр", угорська Wizz Air і турецька Atlasjet.

Згодом український підрозділ "Ютейр" змінив власника і зосередився лише на виконанні чартерних рейсів під назвою Azur Air Ukraine, польоти Wizz Air Україна були припинені 2015 року, Atlasjet Ukraine зосередилася тільки на виконанні рейсів зі Львова, Харкова та Запоріжжя в Стамбул.

Pegasus Airlines зараз здійснює рейси в Україну за турецькою квотою, літаючи зі Стамбула до Львова, Запоріжжя, Харкова і з Анкари до Києва й Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram