ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київенерго" розділять на дві компанії

Перше буде розподіляти електроенергію, друге - постачати її.

"Київенерго" розділять на дві компанії
Фото: Катя Куницкая

У понеділок, 13 листопада, на загальних зборах акціонерів "Київенерго" було прийнято рішення розділити компанію на дві окремі юрособи. Перша розподілятиме електроенергію й експлуатуватиме електромережі, друга - постачатиме електричну енергію.

Про це йдеться на сайті "Київенерго".

У релізі сказано, що це робиться відповідно до закону "Про ринок електричної енергії", який передбачає відокремлення генерації, передачі і постачання електроенергії в усіх обленерго.

"Створення нових компаній ніяк не вплине на обсяг прав і обов'язків за договорами на управління комунальним майном, укладеним між міською владою Києва і ПАТ «Київенерго». Право власності громади Києва на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод «Енергія», теплові мережі та інші об'єкти залишається непорушним", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що "Київенерго" виробляє електроенергію на двох теплоелектроцентралях - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. На ТЕЦ-5 (встановлена електрична потужність - 700 МВт) працюють 4 енергетичні блоки, а також 5 водогрійних котлів. На ТЕЦ-6 (встановлена електрична потужність - 500 МВт) працюють 2 енергетичні блоки, а також 6 пікових водогрійних котлів. Крім того, компанія забезпечує 75% споживачів Києва тепловою енергією. Також до її складу входить єдиний у Києві сміттєспалювальний завод "Енергія". "Київенерго" належить холдингу ДТЕК, він контролює 72,39% акцій компанії. Ще 25% акцій контролює компанія Ornex, яка входить у групу СКМ Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram