ГоловнаЕкономікаБізнес

"Рошен" заплатив у бюджет 1,2 млрд податків

10% пішли в бюджети інших країн.

"Рошен" заплатив у бюджет 1,2 млрд податків
Фото: www.roshen.ua

Корпорація "Рошен" за підсумками січня-жовтня 2017 року сплатила 1,213 млрд грн податків у бюджет України, повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" в прес-службі корпорації.

Згідно з інформацією, із зазначеної суми надходження від податку на прибуток склали 296,6 млн грн, військовий збір - 10,5 млн грн, ПДВ - 634,1 млн грн. Як єдиний соціальний внесок (ЄСВ) було сплачено 135 млн грн.

У місцеві бюджети сплачено 136, 6 млн грн, з яких надходження від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) склали 126,4 млн грн, а також податок на землю та ін. - 10,2 млн грн.

"В основному (близько 90-95%) податки сплачуються у державний бюджет України. Решта сплачується в бюджети тих країн, де є представництва копанні "Рошен", а саме: Польщі, Угорщини, Литви, Росії, Казахстану, Румунії, Болгарії", - зазначили в корпорації.

У "Рошен" уточнили, що за результатами 2016 року корпорація сукупно сплатила 1,545 млрд грн податків, а 2015 року - 1,337 млрд грн.

Як повідомляли, в журналістському розслідуванні Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP і "Слідство-Інфо" повідомляють про те, що метою перебудови структури президентської кондитерської корпорації "Рошен" і створення офшорних компаній була мінімізація податків, а не передача компанії в "сліпий траст".

Юристи Петра Порошенка наполягають на тому, що структурували Roshen так, щоб усі податки сплачувалися в Україні.

Корпорація Roshen входить у топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До її складу входять Київська, Кременчуцька, дві вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено 1 квітня 2017 року.

Згідно з підписаним Порошенком у січня 2016-го договором, він передав свою 85-відсоткову частку в корпорації в незалежний сліпий траст (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також чотирирічну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належать 13% через інвестфонд "Кондитерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram