ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд ухвалив націоналізувати "Укртелеком"

Рішення поки що не набуло чинності, в Ахметова готують апеляцію.

Суд ухвалив націоналізувати "Укртелеком"
Фото: ITC.ua

Господарський суд Києва в четвер за позовом Фонду державного майна ухвалив розірвати укладений у березні 2011 року договір купівлі-продажу телекомунікаційної компанії "Укртелеком".

Тоді 92,79% акцій держкомпанії було продано ТОВ "ЄСУ" - українській "дочці" австрійської EPIC, яка, зі свого боку, належала п'ятьом фізичним особам-мешканцям Австрії. Через два роки, 3 червня 2013 року, СКМ Ріната Ахметова купив ТОВ "ЄСУ" - компанію, яка володіє акціями "Укртелекому".

Рішення поки що не набуло чинності. Як пише "Інтерфакс-Україна", ТОВ "ЄСУ" заявило про намір подати апеляцію на нього.

"ЄСУ" не згодне з рішенням суду першої інстанції і продовжить захист права власності на акції "Укртелекому" в апеляційному суді", - повідомили в компанії.

В "ЄСУ" підкреслили, що рішення суду першої інстанції не вплине на операційну роботу "Укртелекому", зокрема буде продовжена масштабна модернізація компанії в партнерстві з China Development Bank.

Нагадаємо, у середині травня цього року ФДМ подав до суду, щоб розірвати договір з "ЄСУ", вимагаючи також стягнути 2,17 млрд грн пені.

Підставою для подачі позову стало невиконання умов, передбачених договором купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Укртелеком", укладеним між Фондом державного майна і ТОВ "ЄСУ", і Концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ "Укртелеком", яка є невід'ємною частиною договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram