ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай планує інвестувати в сонячну енергетику в Україні Новости компаний

Китайські компанії розглядають можливість інвестувати в проекти Олександра Репкіна й інших учасників ринку розвитку сонячної енергетики в Україні.

Китай планує інвестувати в сонячну енергетику в Україні

Китайська економіка бере участь у створенні глобальної економічної моделі, а часто формує тенденції в цілих галузях промисловості світу. Наприклад, у Китаї виробляють понад 80% сонячних батарей від усіх вироблених у світі. Далекосяжна стратегія дозволила розвинути економіку споживчу до економіки інвестиційної. Усе більше і більше китайські компаній інвестують у розвиток ринків, у яких беруть участь. А питання альтернативної та зеленої енергетики для цієї глобальної економіки є одним з пріоритетних. Тому акумульований капітал світові китайські компанії-гіганти вкладають у проекти альтернативної енергетики по всьому світу. На думку міжнародних експертів, Україна найбільш перспективна з країн Європи для інвестування в альтернативну енергетику. Тому китайський ринок приділяє належну увагу пошуку можливостей розширення попиту в Україні на власну продукцію, в тому числі і на сонячні панелі.

З метою визначення перспектив розвитку галузі та залучення інвестицій в Україну Олександр Репкін, як бізнесмен і інвестор в альтернативну енергетику, провів ділові переговори зі світовими лідерами з виробництва сонячних панелей. Ці підприємства очолюють рейтинг BLOOMBERG TR1 – TALESUN Solar, BYD, JA Solar.

Олександр Репкін і генеральний директор компанії «Tokmak Solar Energy» Олександр Дьяченко
Фото: tokmaksolar.com.ua/ru/
Олександр Репкін і генеральний директор компанії «Tokmak Solar Energy» Олександр Дьяченко

На зустрічах обговорювалися можливості прямого інвестування бюджетів розвитку цих підприємств у розширення наявних і будівництво нових сонячних електростанцій в Україні. Представники компаній ділилися актуальною інформацією про тенденції та напрямки розвитку ринку і можливості впровадження інноваційних розробок у галузь альтернативної енергетики України. Також розглядали можливість інвестування китайського капіталу в реалізовані і нові проекти Олександра Репкіна.

З метою більш якісного інформування міжнародних партнерів про стан альтернативної енергетики в Україні Олександр Репкін запросив китайську сторону відвідати заходи в рамках енергетичного форуму SEF2017 і Водневого Енергетичного Форуму H2U 2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram