ГоловнаЕкономікаБізнес

Під Києвом відкрили перший в Україні завод з виробництва покриття для футбольних полів

Його потужностей вистачить на 100 полів на рік.

Під Києвом відкрили перший в Україні завод з виробництва покриття для футбольних полів
Фото: ffu.org.ua

У суботу, 30 вересня, в Бориспільському районі Київської області відкрили перший в Україні завод з виробництва штучного покриття для футбольних полів.

Як повідомляють на сайті Федерації футболу України, підприємство створене у партнерстві з німецькою компанією Polytan, яке працює в цій сфері з 1969 року.

Потужності заводу становлять 700 тис. кв. м штучного покриття на рік. Це близько 100 повнорозмірних футбольних полів, або більш ніж 700 майданчиків розміром 42х22 метри. За потреби потужність можна наростити до 2 млн кв. м.

На підприємстві створено 50 робочих місць. У разі успішного розвитку проекту та виходу на максимальну потужність їхня кількість збільшиться до 120.

На заводі працюватиме окрема лінія переробки використаних автомобільних і сільськогосподарських шин, яка робитиме гумовий гранулят, який використовують для засипання штучних газонів, створення бігових доріжок, гумових матів.

Напередодні президент Петро Порошенко заявив, що завод необхідний для того, щоб "на кожному стадіоні, а в ідеалі - в більшості шкіл", з'явився футбольний майданчик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram