ГоловнаЕкономікаДержава

Українські АЕС модернізують за 5,5 млрд гривень

Контракти передбачають створення 15 тис. робочих місць.

Українські АЕС модернізують за 5,5 млрд гривень
Фото: stroyobzor.net.ua

Державна компанія "Енергоатом" спільно з харківським "Турбоатомом" і Westinghouse Electric Sweden почала п'ятирічний проект для підвищення ефективності і виробничої потужності енергоблоків українських атомних станцій.

Проектні документи підписали в четвер у Харкові в присутності прем'єра Володимира Гройсмана, повідомляють на сайті уряду.

Підписано, зокрема, програму участі між ДП НАЕК "Енергоатом" і ПАТ "Турбоатом" в постачанні обладнання для АЕС України на 5-річний період 2018-2022 рр. на суму близько 100 млн доларів, договір між "Донбасенерго" і "Турбоатомом" про постачання турбіни К-330-23,5 потужністю 330 МВт для реконструкції блоку 6А Слов'янської ТЕС на суму 317 млн грн, а також меморандум про взаєморозуміння між Westinghouse Electric Sweden AB і "Турбоатомом" про підвищення ефективності роботи обладнання і підвищення потужності енергоблоків АЕС України, обладнаних російськими турбінами і генераторами, на суму 100 млн доларів. Реалізація цих документів дозволить створити понад 15 тис. нових робочих місць.

"Ми щойно підписали [договори на] 5,5 млрд грн. Це означає, що в найближчі роки підприємства будуть завантажені роботою, близько 15 тис. осіб будуть отримувати заробітну плату, а в цьому циклі будуть задіяні понад 10 підприємств України", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, в Україні працюють чотири атомні електростанції з 15 енергоблоками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram