ГоловнаЕкономікаБізнес

Наступник Бальчуна в "Укрзалізниці" отримуватиме 1,2 млн гривень на місяць (оновлено)

Оклад Бальчуна без урахування премій становив 462 тисячі.

Наступник Бальчуна в "Укрзалізниці" отримуватиме 1,2 млн гривень на місяць (оновлено)
Евгений Кравцов
Фото: uz.gov.ua

Виконувач обов'язків голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов буде отримувати 714,6 тис. гривень на місяць.

Про це йдеться в контракті, який у середу погодив Кабінет Міністрів, пишуть "Українські новини".

Контракт з Кравцовим підписують як із членом правління. Відповідно до його умов, Кравцову визначено щомісячну заробітну плату в розмірі 500,2 тис. гривень. Але оскільки він виконує обов'язки голови правління, щомісячна винагорода сягає 714,6 тис. гривень.

Оновлення. "Інтерфакс-Україна" з посиланням на контракт уточнює, що винагорода нараховується понад оклад. Крім того, йому також буде нараховуватися квартальна премія, яка не може перевищувати трьох посадових окладів. Також передбачена річна премія, яка не може перевищувати 24 посадових окладів.

Такі премії не нараховуються, згідно з контрактом: у разі відсутності прибутку за аналізований період; наявності протермінованої заборгованості перед бюджетом; збільшення розміру боргів із зарплати; невиконання рішень вищого органу управління ПАТ, наглядової ради.

Таким чином, з огляду на вище вказані дані, без урахування матеріальної допомоги та надбавок за стаж і вчені звання, в разі виконання всіх вимог контракту, Кравцов за рік зможе заробити на посаді члена правління 24 млн грн, в.о. голови правління - 32,5 млн грн, що за курсом НБУ на 27 вересня 2017 року становить близько $1,235 млн.

Нагадаємо, що Войцех Бальчун, згідно з контрактом, отримував 461,6 тис. гривень, але за якісну роботу йому належала квартальна премія (до трьох окладів) і річна премія (до 24 окладів).

Бальчун очолив "Укрзалізницю" в червні 2016 року. Ще у травні 2017-го він говорив, що не проти залишитися в компанії, але вже на початку серпня подав у відставку і був звільнений. Тимчасово виконувачем обов'язки керівника "Укрзалізниці" став перший заступник міністра інфраструктури, голова наглядової ради УЗ Євген Кравцов.

Кабмін має намір оголосити конкурс на пошук нового топ-менеджера залізниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram