ГоловнаЕкономікаФінанси

Приїзд місії МВФ в Україну знову відкладено

"Коли будемо бачити позитивні підстави для перегляду програми, тоді і визначимося з датою".

Приїзд місії МВФ в Україну знову відкладено
Фото: hyser.com.ua

Міжнародний валютний фонд поки не планує скеровувати в Україну місію для перегляду кредитної програми, що свідчить про чергову затримку з виділенням п'ятого траншу.

В інтерв'ю РБК-Україна постійний представник МВФ Йоста Люнгман заявив, що з датою приїзду місії будуть визначатися, коли Фонд побачить передумови для перегляду програми.

"Дата приїзду місії для наступного перегляду на цей момент не визначена. Ми перебуваємо в постійному контакті з владою. Коли будемо бачити позитивні підстави для завершення перегляду програми, тоді і визначимося з датою", - повідомив Люнгман.

Постпред фонду також відзначив, що під час візиту в Україну заступника голови МВФ Девіда Ліптона питання про дату місії не обговорювалося. "Основною метою візиту пана Ліптона було донести меседж про важливість продовження реформ. Під час візиту не обговорювалися ні деталі реформ, ні алгоритми перегляду програми", - заявив він.

За його словами, підставою для перегляду програми стане затвердження пенсійної реформи, прискорення приватизації, питання автоматичного перегляду цін на газ і антикорупційні умови.

Він визнав, що за останні три роки проведено реформ більше, ніж за всі роки незалежності України, але їх потрібно продовжувати.

"Зараз важливо продовжити реформи, створити основу для подальшого зростання. Ми бачимо мету на найближче майбутнє - прийняти пенсійну реформу, яка зробить систему публічних фінансів більш стабільною. Ми також вважаємо за необхідне прискорити приватизацію, що дозволить сформувати позитивну динаміку економічного зростання. І також надзвичайно важливо продовжувати боротьбу з корупцією на всіх рівнях", - заявив Люнгман.

Нагадаємо, спочатку візит місії МВФ планувався на 12 вересня, але замість цього приїхав тільки перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

Того ж дня заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що місія може приїхати на перегляд у другій половині вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram