ГоловнаЕкономікаДержава

Україна спробує переконати EASA не забороняти польоти до Харкова, Дніпра і Запоріжжя

Мінінфраструктури представить європейцям свої аргументи цього тижня.

Україна спробує переконати EASA не забороняти польоти до Харкова, Дніпра і Запоріжжя

Україна готує свою аргументацію щодо недоцільності видання рекомендацій від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) з приводу обмеження польотів для європейських авіакомпаній над східною частиною України.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вдячний колегам з Європейського Союзу, які замість того щоб поставити нас перед фактом, ведуть з нами переговори. У мене була розмова з цього приводу з єврокомісаром з питань транспорту і мобільності пані Бульц. Ми домовилися, що цього тижня надамо всю аргументацію української сторони про те, що такий бюлетень, на нашу думку, не відповідає дійсності", - сказав він.

За його словами, загроза заборони польотів доволі серйозна.

"Рішення EASA матиме рекомендаційний характер, але ми розуміємо, що багато компаній будуть до нього прислухатися", - зазначив Омелян.

Він додав, що українській стороні незрозумілі підстави для посилення заходів безпеки.

"Наші європейські партнери пояснюють, що в них самих підвищилися вимоги до безпеки, і це стало причиною появи такого проекту бюлетеня. Але я сподіваюся, що надана українською стороною аргументація буде достатньою для того, щоб такий документ не видавали", - підсумував Омелян.

Нагадаємо, напередодні EASA порушила питання обмеження польотів для європейських авіакомпаній в аеропорти "Харків", "Дніпро" і "Запоріжжя" через їх близькість до зони АТО.

Польоти над Донбасом не виконуються з середини 2014 року, коли з російського "Бука" збили пасажирський літак, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram