ГоловнаЕкономікаДержава

Україна почала переговори з Німеччиною про безкоштовну передачу б/в електричок

Німеччина повідомила про попередню згоду.

Україна почала переговори з Німеччиною про безкоштовну передачу б/в електричок
Фото: Макс Требухов

Міністерство інфраструктури просить Німеччину безкоштовно передати Україні електрички, які були в користуванні.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Переговори тільки почалися, Німеччина попередньо висловила готовність передати Україні певний рухомий склад. Ми просимо його віддати, але якщо вони наполягатимуть на оплаті, подивимося, чого це коштує і зробимо це", - сказав він.

Омелян наголосив, що в електричках потрібно буде замінити візки, оскільки вони розраховані на ширину європейської колії, а також вирішити питання з напругою для електродвигунів, оскільки в Німеччині використовують інший тип.

"Але в підсумку ми матимемо абсолютно якісний рухомий склад. І повірте, німецькі електрички, що були у вжитку, в рази кращі, ніж ті, що ми маємо сьогодні, навіть після модернізації. Сьогоднішній ремонт, який проводиться, проводиться комплексно, але кондиціонерів, як і раніше, немає, проблема з туалетами, якість матеріалів під великим питанням", - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Україна домовляється з Німеччиною про залучення 100 млн євро на оновлення приміських електропоїздів.

У вересні "Укрзалізниця" випустила на маршрути дві модернізовані електрички - з Києва до Фастова, друга - зі Львова до Трускавця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram