ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР підтримав членів наглядової ради "Нафтогазу", які подали у відставку

У банку вважають, що Україна не може собі дозволити зволікання в реалізації реформ.

ЄБРР підтримав членів наглядової ради "Нафтогазу", які подали у відставку
Фото: kapital.kz

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) шкодує про звільнення незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Пола Ворвіка і Маркуса Річардса.

Про це йдеться в заяві банку.

"ЄБРР з жалем відзначає, що склалася ситуація, в якій у незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", на їхню думку, не залишилося іншого вибору, крім як піти у відставку. Ми хочемо подякувати їм за сумлінність, професіоналізм і компетентність, з якими вони включилися в процес трансформації "Нафтогазу". І їм вдалося досягти дуже значних результатів", - ідеться в повідомленні.

Минулого тижня в Києві президент ЄБРР зазначив, що Україна не може собі дозволити подальшого зволікання в реалізації реформ.

"Другий етап трансформації "Нафтогазу" повинен був початися вже давно. Ефективне управління дозволило цій компанії повернутися до прибутковості й усунути значні можливості для корупції. Тепер настав час зібратися і рухатися далі шляхом реформ", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 19 вересня Ворвік і Річардс заявили про намір піти у відставку.

Наглядова рада "Нафтогазу" повинна складатися з семи членів, у тому числі чотирьох незалежних. Раніше у відставку подав член наглядової ради Чарльз Проктор. До нього це зробила колишня голова наглядової ради Юлія Ковалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram