ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін проводить верифікацію формули ціни на газ для населення

"Головне - щоб ця формула була справедливою".

Кабмін проводить верифікацію формули ціни на газ для населення
Фото: kp.by

Кабінет міністрів проводить верифікацію формули ціни на газ для населення.

Про це журналістам в кулуарах 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ціна на газ повинна формуватися згідно з ринком газу, за відповідною формулою, і головне - щоб ця формула була справедливою. Зараз наші технічні служби працюють над тим, щоб зробити верифікацію формули формування ціни на газ. Ми досить якісно співпрацюємо з Міжнародним валютним фондом і працюємо зокрема у цьому напрямку", - зазначив він.

Нагадаємо, що напередодні перший заступник директора-розпорядника фонду Девід Ліптон заявив, що МВФ просить Україну дотримуватися зобов'язань щодо ціни на газ для населення. Він заявив, що деполітизація цього процесу шляхом застосування автоматичної формули має вирішальне значення.

Згідно з постановою уряду, ціна газу для населення може бути переглянута у разі підвищення ціни газу на рівні імпортного паритету більш ніж на 10% від теперішньої. Згідно із чинною редакцією постанови з жовтня ціна газу повинна підвищитися на 17,5%, оскільки ціна за паритетом зросла більш ніж на 10% (на 17,6%). Уряд готує зміни до цієї постанови, щоб уникнути підвищення ціни на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram