ГоловнаЕкономікаДержава

Україна планує виділити 800 млн гривень на запуск Фонду енергоефективності у 2018 році

Євросоюз розраховує вкласти у Фонд 100 млн євро за два роки.

Україна планує виділити 800 млн гривень на запуск Фонду енергоефективності у 2018 році
Фото: domik.ua

Україна планує виділити 800 млн гривень на запуск Фонду енергоефективності у 2018 році. Про це повідомив у п'ятницю прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з єврокомісаром, віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

"На наступний рік ми плануємо 800 млн гривень у цей фонд", - сказав Гройсман.

Марош Шефчович також підтвердив готовність ЄС виділити 100 млн євро на Фонд. "Ми розраховуємо вкласти 100 млн євро протягом двох років, але наше першорядне завдання - створити з нього платформу, яка отримає високу довіру іноземних партнерів", - заявив віце-президент Єврокомісії.

Закон про створення Фонду енергоефективності ухвалили 2017 року.

Фонд надаватиме кредити і гранти юридичним і фізичним особам на реалізацію проектів енергоефективності, на фінансову оцінку й оцінку ризиків таких проектів, буде розробляти фінансові критерії відповідності для банків, які будуть долучатися до фінансованих фондом проектів.

Крім того, фонд зможе проводити моніторинг і оцінку якості заходів підвищення енергоефективності, спостерігати за станом реалізації проектів енергоефективності під час їх виконання і проводити верифікацію проектів після їх завершення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram