ГоловнаЕкономікаДержава

Президент ЄБРР: корупція заважає переведенню економіки України із темряви до світло

"Потрібно мати рішучість. Графік реформ не повинен бути заручником виборчих циклів".

Президент ЄБРР: корупція заважає переведенню економіки України із темряви до світло
Фото: http://network.civilservicelive.com

Україні потрібно посилити боротьбу з корупцією і продовжувати реформи, вважає президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті.

"Європейські дослідження свідчать про прогрес України. За даними Американської торгово-промислової палати, зараз в Україні більше інвестицій і інвесторів, ніж будь-коли. Але ми повинні визнати - цього все одно мало. Країна повинна зробити набагато більше для зміцнення верховенства права і поваги до права власності, посилити боротьбу з корупцією - найбільшою перешкодою на шляху повернення інвестицій, які забезпечують подальший розвиток. Ця корупція заважає переведенню економіки з темряви в світло", - сказав він під час 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, яка проходить у Києві в п'ятницю.

"Ви повинні покращувати бізнес-клімат. Більше того, Україна не має можливості далі відкладати реформи, реструктуризувати економіку потрібно негайно", - підкреслив Чакрабарті.

Президент ЄБРР порадив посилити нагляд над банками, продовжити реформу енергетичного сектора, провести земельну реформу і прискорити приватизацію.

"Тут потрібно мати рішучість. Графік реформ не повинен бути заручником виборчих циклів. Зволікання з реформами - це затягування з перетворенням", - сказав він.

Нагадаємо, що ЄБРР - найбільший інвестор України. Сумарно на кінець 2016 року Європейський банк вклав в Україну 12,4 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram