ГоловнаЕкономікаДержава

Україна запустила пілотний проект із приватизації на ProZorro

На аукціони будуть виставлятися дрібні об'єкти невеликих держпідприємств.

Україна запустила пілотний проект із приватизації на ProZorro
Фото: prozorro.sale

Фонд державного майна і електронна торгова система ProZorro.Продажі запустили пілотний проект із продажу об'єктів малої приватизації через інтернет. Йдеться про реалізацію нежитлових і складських приміщень, які перебувають на балансі невеликих державних підприємств, а також майнових комплексів.

Про це йдеться на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зокрема, до переліку об'єктів, які виставлені на продаж, увійшли майнові комплекси пансіонатів і баз відпочинку, вживані автомобілі, баштові крани, нежитлові будівлі, складські приміщення.

"Ми вже продаємо через електронні аукціони активи збанкрутілих банків, майно державних і комунальних підприємств, старі матеріали й обладнання, і навіть права оренди. Тепер у системі з'являться ще й об'єкти, якими керує Фонд держмайна", - цитує прес-служба МЕРТ першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

До об'єктів малої приватизації належить майно державних підприємств, які можуть бути виділені в самостійні суб'єкти господарювання та на яких середньооблікова чисельність працюючих не перевищує 100 осіб, а обсяг валового доходу не перевищує 70 млн грн на рік. Окрім того, до цієї категорії належить окреме індивідуально визначене майно, в тому числі разом із земельними ділянками державної власності, на яких воно розташоване, а також об'єкти незавершеного будівництва, законсервовані об'єкти та об'єкти соціально-культурного призначення - крім тих, які не підлягають приватизації.

До переліку об'єктів, які планують виставити на продаж, увійшли майнові комплекси пансіонатів і баз відпочинку, автомобілі, що були у вжитку, баштові крани, нежитлові будівлі, складські приміщення тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram