ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ знайшов нову посаду директору департаменту, якого спіймали на великому хабарі

Функціонал Сергія Шацького не перетинається з питаннями ліцензування платіжних систем.

НБУ знайшов нову посаду директору департаменту, якого спіймали на великому хабарі
Сергей Шацкий
Фото: Facebook/Національний банк України

Національний банк перевів Сергія Шацького на посаду керівника проектів і програм управління реформування фінансового сектору департаменту стратегії та реформування.

За версією слідства, директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Шацький вимагав 35 тисяч доларів за реєстрацію платіжної системи "Платисервіс". 2 лютого під час отримання останньої частини хабара в розмірі 25 тисяч доларів його затримали.

Як повідомила "Українські новини" прес-служба банку, на нову посаду Шацький був переведений у червні.

"Функціонал діючої посади Сергія Шацького не перетинається з питаннями ліцензування платіжних систем і оверсайту за ними", - повідомили в НБУ.

Відповідно, посада директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ вакантна, відкритий конкурс на її заміщення було оголошено 29 серпня, збір документів від кандидатів тривав по 11 вересня включно.

Зараз проводять співбесіди з метою визначення переможця.

Нагадаємо, спочатку Шацькому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 800 тис. гривень. Гроші він вніс. Однак пізніше запобіжний захід пом'якшили до особистого зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram