ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укргазвидобування" підписало контракти з китайцями на буріння 24 свердловин

Загальна вартість підписаних контрактів - майже 2 млрд гривень. 

"Укргазвидобування" підписало контракти з китайцями на буріння 24 свердловин
Одна из скважин Укргаздобычи
Фото: zn.ua

Держкомпанія  "Укргазвидобування"  підписала контракти з Xinjiang Beiken Energy Engineering Co. (Китай) на буріння 24 нових свердловин у Полтавській і Харківській областях, повідомляється на сайті української компанії.

Бурові роботи почнуться в четвертому кварталі 2017 року.

Загальна вартість підписаних контрактів - майже 2 млрд гривень.

Восени 2016 "Укргазвидобування" через електронну систему Prozorro оголосило тендер із залучення зовнішніх підрядників на бурові роботи. Xinjiang Beiken Energy Engineering Co. виграла чотири з 15 лотів тендеру.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна",  "Укргазвидобування" станом на 7 вересня відібрала переможців за 11 із 15 лотів тендеру. При цьому 3 з 15 лотів (№11, №13 і №15) були скасовані, оскільки компанія відхилила всі пропозиції, що брали участь у торгах компаній.

"Укргазвидобування" ще не ухвалило рішення щодо лоту №2. Спочатку компанія визнала переможцем лота "Полтава Сервісіз" (перейменовано на "Ексало Дриллінг Україна", дочка PGNIG), але потім скасувала своє рішення. Натепер рішення очікує єдина, що залишилася пропозиція, від хорватської Crosco Integrated Drilling & Well Services за 480,98 млн грн.

Контракти вже підписано з ТОВ "Спецмехсервіс" (лот №1, 29 травня), Crosco (лоти №8 і №10, 7 червня і 12 липня) і Xinjiang Beiken (лоти №4,5,7,12, 5 вересня).

Підписання контрактів очікується з "Полтава Сервісіз" (лоти №3,6,9,14). 

За словами глави УГВ Олега Прохоренка, тендер для кожного із залучених 15 бурових верстатів проводиться за формулою 2 + 2 + 2, "тобто для кожного верстата - замовлення на дві свердловини з наступною опцією продовження ще 2 + 2, якщо нас влаштує якість і термін перших двох. Це фактично програма робіт на шість свердловин на три роки".

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram