ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив створити Держслужбу морського і річкового транспорту

Новий орган буде сформований за рахунок скорочення чисельності Держслужби з безпеки на транспорті.

Кабмін вирішив створити Держслужбу морського і річкового транспорту
Фото: www.korabli.eu

Кабінет міністрів вирішив створити Державну службу морського та річкового транспорту, передає Інтерфакс-Україна.

Відповідну постанову схвалено на засіданні в середу з умовою доопрацювання в триденний термін, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Створити... як єдиний орган з реалізації державної політики у сферах морського і річкового транспорту, торговельного мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах України, навігаційно-гідрогрофічного забезпечення мореплавства, а також у сфері безпеки на морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден рибної промисловості)", - процитував документ заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Діяльність нового органу буде спрямовуватися і координуватися Кабміном через міністра інфраструктури.

Передбачається, що новий орган буде сформований в кількості 226 осіб, серед яких 165 осіб в центральному апараті, за рахунок такого ж скорочення чисельності Держслужби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека").

Під час обговорення питання на засіданні уряду про зауваження до документа повідомив глава Мінприроди Остап Семерак, за словами якого Мінінфраструктури пропонує покласти на нову службу частину функцій Державної екологічної інспекції, що призведе до їх дублювання.

Крім цього, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко заявив про наявність низки неврахованих зауважень до проекту в частині функцій нового відомства з боку Мін'юсту та Нацагентства з питань держслужби, зокрема, щодо об'єднання адміністративних і контрольних функцій.

Раніше повідомлялося, що Кабмін вирішив знизити портові збори з 1 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram