ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив порядок розрахунку тарифів для виробників тепла з альтернативних джерел

Механізм встановлення тарифоутворення передбачає зниження вартості теплової енергії.

Кабмін затвердив порядок розрахунку тарифів для виробників тепла з альтернативних джерел
Фото: 24tv.ua

Кабінет міністрів затвердив порядок стимулюючого тарифоутворення щодо встановлення тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи зміни в законі "Про теплопостачання", повідомляється на сайті відомства.

"Ми підвищуємо конкурентоспроможність виробників тепла, що використовують альтернативні джерела енергії. Механізм встановлення тарифоутворення передбачає зниження вартості теплової енергії, яка використовується для опалення житлового фонду та об'єктів бюджетної сфери", - зазначив Зубко.

Зокрема, передбачається встановлення тарифу на рівні 90%  чинного в певному населеному пункті на теплову енергію, що виробляється з використанням газу. У разі, коли такого тарифу немає,  - на рівні 90% від середньозваженого тарифу по регіону.  

"Таким чином пропонується стимулювати виробництво тепла з використанням альтернативних джерел енергії", - зазначив міністр.

Прийнята постанова також дасть змогу ввести спрощену процедуру встановлення тарифів на теплову енергію, що виробляється з альтернативних джерел енергії для відповідних суб'єктів господарювання перед початком опалювального сезону 2017-2018 років.

Нагадаємо, 2017 року українці встановили вчетверо більше сонячних батарей, ніж минулого.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram