ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян анонсував прихід в Україну трьох лоукост-компаній у 2018

Українці зможуть скористатися послугами лоукостерів Ryanair, EasyJet і Eurowings.

Омелян анонсував прихід в Україну трьох лоукост-компаній у 2018
Фото: Макс Требухов

Крім рейсів найбільшого європейського авіаперевізника Ryanair, українці в 2018 році, ймовірно, зможуть скористатися послугами і інших відомих лоукост-компаній - EasyJet і Eurowings.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією в Києві.

"Я дуже сподіваюся, що в наступному році ми зможемо вітати в Україні як компанію Ryanair, так і компанії EasyJet, Eurowings. Тому що це не тільки дешеві польоти для українців, а й залучення туристів у країну", - цитує слова голови Мінінфраструктури Інтерфакс-Україна.

При цьому він відмовився говорити, чи йдеться про конкретні переговори з цими компаніями.

Водночас Омелян зазначив, що впевнений, що Ryanair, запланований старт роботи якої в Україні з вересня цього року зірвався через конфлікт з аеропортом "Бориспіль", у наступному році точно почне польоти в країну.

На його думку, аеропорт "Бориспіль" має переглянути свою позицію в переговорах з бюджетними авіакомпаніями, зробивши основним показником своєї роботи кількість обслуговуваних пасажирів. Згідно з прогнозами Омеляна, в цьому році "Бориспіль" збільшить пасажиропотік на 16% - приблизно до 10 млн, а потім за два роки може довести його до 20 млн.

Нагадаємо, 15 березня 2017 року Ryanair заявив про свій вихід на український ринок. Лоукост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії в 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосила про скасування польотів в Україну.

У ситуацію втрутився уряд, зараз переговори з Ryanair відновлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram