ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ продав акції "ДТЕК Дніпрообленерго" за найбільшою ціною за всю історію приватизації цієї компанії

"Ціна вийшла навіть кращою, ніж це було під час продажу контрольного пакету акцій у 2012 році"

ФДМ продав акції "ДТЕК Дніпрообленерго" за найбільшою ціною за всю історію приватизації цієї компанії
Фото: Сергей Нужненко

Вартість блокувального пакету акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" за підсумками біржових торгів 31 серпня сягнула найвищого значення за всю історію приватизації цієї компанії. Про це заявив голова аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій.

"Ціна на сьогоднішньому тендері вийшла навіть кращою, ніж це було під час продажу контрольного пакету акцій у 2012 році", - зазначив він.

Експерт вважає, що торги пройшли в конкурентному середовищі.

"Мені здається, тут до конкурсів жодних претензій бути не може. Хто завгодно міг зареєструватися, якщо він не під санкціями, і купувати, тобто не було обмежень", - сказав Паращій.

Екс-член НКРЕКП, виконавчий директор інвестиційної групи Concord Capital Андрій Герус також заявив, що вартість пакету акцій є справедливою.

"До такої приватизації немає питань", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Фонд держмайна (ФДМ) України на аукціоні 31 серпня продав блокувальний пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго". На придбання цінних паперів претендували два учасники. У результаті приватизаційного аукціону, що відбувся на фондовій біржі ПФТС, переможцем виявилася компанія Ornex, що входить у Групу СКМ. Ціна 25% акцій "ДТЕК Дніпрообленерго" склала 1 млрд 4,676 млн грн, що в 2,05 разу вище за стартову.

Заступник голови Фонду держмайна Юрій Нікітін заявив ЗМІ, що іншим учасником виступала ІК Concorde

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram