ГоловнаЕкономікаДержава

Призначено нового голову Космічного агентства України

Павло Дегтяренко раніше працював в КБ "Південне".

Призначено нового голову Космічного агентства України
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 23 серпня призначив головою Державного космічного агентства Павла Дегтяренка, який до цього працював головним конструктором і начальником конструкторського бюро системного проектування ракет і ракетних комплексів КБ "Південне".

Згідно з розпорядженням уряду, Дегтяренка призначено на посаду на 5 років з випробувальним терміном 3 місяці.

Останній рік Держкосмос України очолював Юрій Радченко у статусі виконувача обов'язків.

Дегтяренко народився 6 вересня 1962 року в місті Сміла Черкаської області.

1979 року закінчив Вінницьку середню школу №2, 1985-го - Ленінградський військово-механічний інститут за фахом "Двигуни літальних апаратів".

З липня 1985 року Дегтяренко працює на державному підприємстві "Конструкторське бюро "Південне". Пройшов шлях від інженера до головного конструктора і начальника головного науково-технічного підрозділу ДП "КБ "Південне" із системного проектування бойових і космічних ракетних комплексів.

Він працював над розробкою, випробуваннями і впровадженням у виробництво ракети 15А18М; реалізацією міжнародних космічних проектів "Морський старт" і "Наземний старт" на базі ракети-носія "Зеніт"; виконанням комерційного контракту між ДП "КБ "Південне" й американською компанією Orbital зі створення ракети-носія "Антарес"; створенням елементів стартового комплексу спільного україно-бразильського проекту космічного носія "Циклон-4"; проектуванням, розробкою конструкторської документації, випробуванням і впровадженням у виробництво різних модифікацій тролейбусів марки ПМЗ; розробкою і дослідним відпрацюванням нових міських тролейбусів і автобусів з низьким рівнем підлоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram