ГоловнаЕкономікаФінанси

В один з найбільших банків Росії введено тимчасову адміністрацію

Його рятуватимуть за рахунок Центробанку РФ. 

В один з найбільших банків Росії введено тимчасову адміністрацію
Фото: open.ru

Один з найбільших приватних банків Росії "Відкриття" зіткнувся з фінансовими проблемами, у зв'язку з чим від 29 серпня в нього введено тимчасову адміністрацію.

Як повідомляється на сайті  Центробанку РФ, "Відкриття" продовжить роботу в звичайному режимі. Центробанк Росії стане основним інвестором банку "Відкриття", гроші візьмуть із Фонду консолідації банківського сектору. Це нова установа, яка була створена в Росії лише цього року для самостійної санації банків.

"Реалізація заходів щодо підвищення фінансової стійкості банку здійснюється у співпраці з нинішніми власниками і керівниками банку, що дасть можливість забезпечити безперервність його діяльності на ринку банківських послуг і здійснити надалі всі необхідні заходи з метою подальшого розвитку діяльності банку", - говориться в заяві.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів не вводиться. Механізм конвертації коштів кредиторів у акції (bail-in) не застосовується.

Банк "Відкриття" - системно значуща кредитна організація в Росії, за обсягом активів посідає 8 місце. Інфраструктура банку включає 22 філії і понад 400 внутрішніх структурних підрозділів.

Останнім часом банк зіткнувся з величезним відтоком вкладів. Тільки за липень з нього вивели близько 355 мільярдів рублів (6 млрд доларів).  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram