ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" вирішив продати свій бізнес у Єгипті

Послуги інвестиційного радника обійдуться в 1,25 млн доларів.

"Нафтогаз" вирішив продати свій бізнес у Єгипті
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" вирішила продати свої активи в Єгипті.

"Нафтогаз" залучить компанію Lazard як інвестиційного радника, повідомляють на сайті компанії. Послуги Lazard обійдуться в 1,25 млн доларів. Термін надання послуг - до 31 грудня 2018 року.

Lazard є одним з найбільших міжнародних інвестиційних банків у світі, має філії в 43 містах 27 країн, спеціалізується на інвестиційно-банківських послугах.

Про те, що "Нафтогаз" готує продаж своїх активів у Єгипті, оскільки вони не приносять особливого прибутку, повідомляв голова компанії Андрій Коболєв наприкінці минулого року.

"Нафтогаз" через свою дочірню компанію "Зарубіжнафтогаз" здійснює розвідку і експлуатацію двох нафтогазоносних блоків у Східній пустелі Єгипту - South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких становить понад 360 млн тонн нафти, ведуть на підставі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 року між "Зарубіжнафтогазом", з одного боку, і урядом Єгипту і державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El-Wadi Holding Petroleum Company), з іншого.

Термін дії концесійних угод становить 28 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram