ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура прийшла з обшуком у "Смарт-Холдинг" Новинського

Слідчі шукають докази у справі Чорноморського суднобудівного заводу.

Генпрокуратура прийшла з обшуком у "Смарт-Холдинг" Новинського
архивное фото
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура 17 серпня прийшла з обшуком у центральний офіс "Смарт-Холдингу" і на приналежні йому суднобудівні підприємства в Херсоні та Миколаєві.

Як повідомляють на сайті компанії, слідчі дії проводять у рамках кримінального провадження про зловживання службовим становищем представниками Фонду державного майна України та Міністерства промислової політики під час внесення змін у договір купівлі-продажу акцій Чорноморського суднобудівного заводу, який зараз є частиною Smart Maritime Group, а також з приводу доведення до банкрутства ЧСЗ.

Акції заводу перебувають під арештом за поданням Генеральної прокуратури.

"Ми вкотре висловлюємо протест проти систематичних обшуків. У такого типу слідчих діях, які законодавством передбачені лише у виключних випадках, ми вбачаємо необґрунтований тиск з боку влади, яка використовує правоохоронців у своїх корисливих інтересах, на бізнес і його головного акціонера - опозиційного політика Вадима Новинського", - заявили в "Смарт-Холдингу".

Нагадаємо, що ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Фонду державного майна, Міністерства промислової політики і ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" під час внесення 2011 року змін до пункту 11.6 договору купівлі-продажу акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод", що призвело до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на суму понад 500 млн грн. Також перевіряється умисне доведення до банкрутства ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" посадовими особами підприємства і посадовими особами інших суб'єктів господарювання.

Чорноморський суднобудівний завод разом з Херсонським суднобудівним заводом входить у суднобудівний субхолдинг Новинського Smart Maritime Group. Це одне з найбільших суднобудівних підприємств України, засноване 1897 року. Верф здатна виробляти судна дедвейтом до 120 тисяч тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram