ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ продав 25% акцій "ДТЕК Донецькобленерго" (оновлено)

Покупця поки що не названо.

ФДМ продав 25% акцій "ДТЕК Донецькобленерго" (оновлено)
Фото: obozrevatel.ua

Фонд державного майна 16 серпня продав державну частку в компанії "ДТЕК Донецькобленерго". 25% акцій були реалізовані на біржі "Іннекс" за 143,81 млн гривень.

На придбання акцій претендував лише один учасник торгів, кроків на підвищення ціни не було. Імені переможця під час торгів не називали.

Оновлення. Покупцем державного блокпакету акцій "ДТЕК Донецькобленерго" стала компанія Ornex, що входить у групу СКМ.

"Для СКМ придбання на приватизаційному аукціоні 25% акцій ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» - це портфельна інвестиція. Стратегічне управління було і залишається за ДТЕК як мажоритарним акціонером, що володіє 71,5% акцій ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго»", - стверджують на

сайті групи.

"Донецькобленерго" - енергопостачальна компанія, яка обслуговує 39,4 тис. юросіб і близько 1,8 млн побутових абонентів. Загальна протяжність ліній становить 62,3 тис. км. З 2012 року входить до складу компанії ДТЕК, коли вона на аукціоні купила 40% акцій за 467,6 млн гривень і стала власником контрольного пакету.

Наприкінці липня ФДМ оголосив про початок проведення біржових аукціонів з продажу акцій восьми енергопостачальних компаній (обленерго) й енергогенеруючих компаній. Три з них - по 25% "Донбасенерго", "Сумиобленерго" й "Одесаобленерго" - не відбулися через відсутність заявок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram