ГоловнаЕкономікаДержава

ГПУ знову прийшла з обшуками в "Укргазвидобування"

Вилучають документи щодо гідророзриву пластів і капітального ремонту свердловин.

ГПУ знову прийшла з обшуками в "Укргазвидобування"
Фото: 24tv.ua

Слідчі Генеральної прокуратури України в супроводі СБУ проводять обшуки і виїмку документів у державній газовидобувній компанії "Укргазвидобування".

Як повідомляють на сайті "Укргазвидобування", ГПУ цікавлять проведені в 2016-2017 роках роботи з гідророзриву пластів і капітального ремонту свердловин. Компанія стверджує, що ці роботи допомогли їй досягти максимального за останні п'ять років добового видобутку природного газу.

Обшуки проводяться за рішенням Печерського районного суду Києва від 11 серпня 2017 року. Клопотання надійшло від департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

Згідно з постановою суду, вилученню підлягають первинні фінансово-господарські документи, пов'язані з відносинами ПАТ "Укргазвидобування" і компаній Tacrom Services S.R.L (Румунія), ДП "РУП" ПО "Белоруснефть" (Білорусь).

Документи стосуються проведення в 2016-2017 роках гідророзриву пластів і капітального ремонту свердловин: інженерні звіти, плани робіт, проекти розробки родовищ.

"Укргазвидобування" зазначає, що співпрацює з ГПУ.

Нагадаємо, 7 липня 2017 року ГПУ вже проводила обшуки в "Укргазвидобуванні" щодо проведення гідророзриву пластів компаніями Tacrom Services S.R.L і ДП "РУП" ПО "Белоруснефть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram