ГоловнаЕкономікаДержава

Товарообіг Росії та ОРДЛО перевищує $1,4 млрд

Більшість цієї суми склали російські поставки.

Товарообіг Росії та ОРДЛО перевищує $1,4 млрд
Фото: EPA/UPG

Нелегальний товарообіг між Росією і окремими районами Донецької та Луганської областей у 2016 році перевищив 1,4 млрд доларів, ідеться в розслідуванні LIGA.net.

Минулого року компанії з Росії поставили в "Л/ДНР" товарів на загальну суму близько $735 млн без обліку природного газу. Обсяги поставок газу становили 2,4 млрд кубометрів. У цінах на 31 грудня 2016 року вартість цього палива становила близько $500 млн. Основна частка російських поставок припала на сільгосппродукцію і продовольство - 36% у загальному обсязі, або $264 млн. Вугілля, нафтопродукти, залізна руда займають у структурі поставок понад 18%, або $136 млн.

До Росії з ОРДЛО також постачається доволі великий перелік продукції. За підсумками минулого року обсяг такого "експорту" становив близько $200 млн. На вугілля і різне паливо в структурі поставок припало всього 22,7%, або $44,4 млн. Зернові та готова сільгосппродукція зайняли 35,7%, або $72 млн.

Нагадаємо, навесні 2017 року РНБО України заборонила будь-що постачати і вивозити з окупованих районів, окрім гуманітарних вантажів і особистих речей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram