ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" затвердив технічне завдання для будівництва північного об'їзду Львова

Протяжність нової об'їзної дороги становитиме 24 км.

"Укравтодор" затвердив технічне завдання для будівництва північного об'їзду Львова
Фото: http://ukravtodor.gov.ua

Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" погодило технічне завдання на розробку проектної документації для будівництва Північної об'їзної автомобільної дороги Львова. Найближчим часом буде оголошено тендер на розробку проектної документації на будівництво цієї дороги, повідомляють на сайті держагентства.

Північна об'їзна дорога Львова з'єднає міжнародну трасу М-06/Е-40 і національну Н-17 Львів - Луцьк з міжнародними трасами М-09, М-10, М-11, які забезпечують сполучення між Україною та Польщею.

Протяжність нової об'їзної дороги становитиме 24 км. Дорога матиме чотири смуги руху - по дві в кожну сторону.

На дорозі передбачено будівництво трьох естакад із залізобетонних конструкцій довжиною 191 м, 551 м і 332 м.

Для забезпечення міграції тварин будуть побудовані біопереходи у вигляді конструкції з металевих гофрованих елементів.

На перетині з дорогами міжнародного і національного значення передбачено будівництво дворівневих транспортних розв'язок. На перетині міжнародної дороги М-09 Львів - Рава-Руська планується повна розв'язка за типом "конюшини".

У місці перетину нової об'їзної дороги Львова з трасою М-06 Київ - Чоп і Н-17 Львів - Луцьк біля с. Малі Підліски планують облаштувати транспортну дворівневу розв'язку на кшталт "неповний листок конюшини". Для руху з напряму Києва в бік Львова, а також з боку Тернополя в напрямку кордону по трасі міжнародного коридору Go Highway заплановано швидкісні з'їзди.

Для забезпечення відпочинку водіїв і пасажирів будуть облаштовані майданчики для тимчасової зупинки автотранспорту. В межах майданчиків передбачені стоянки для легкового, автобусного і вантажного транспорту, місця для відпочинку пасажирів.

На ділянках проїзду поблизу забудови населених пунктів і біля території заказників будуть встановлені шумозахисні екрани загальною довжиною 10 920 м.

У рамках дворівневих і однорівневих транспортних розв'язок на початку і в кінці проектної ділянки передбачено освітлення в темний час доби.

Раніше голова "Укравтодору" Славомир Новак оцінював вартість будівництва дороги у 80 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram