ГоловнаЕкономікаБізнес

Світовий банк буде використовувати ProZorro для закупівель

Українська система електронних закупівель отримала позитивний висновок.

Світовий банк буде використовувати ProZorro для закупівель
Фото: 112.ua

Світовий банк планує використовувати систему ProZorro для закупівлі товарів і послуг в Україні, повідомила в четвер прес-служба Мінекономрозвитку.

Світовий банк перевірив систему на відповідність вимогам Багатостороннього банку розвитку (MDB - Multilateral Development Bank) з проведення електронних державних закупівель із використанням механізмів електронних реверсивних аукціонів і надав їй позитивний висновок.

"У результаті проведення оцінки Світовий банк зробив позитивний висновок щодо використання ProZorro за методами закупівель "Закупівлі у вільній торгівлі" і "Національні конкурсні торги", як це передбачено в "Правилах публічних закупівель за позиками Міжнародного банку реконструкції та розвитку і кредитів і грантів Міжнародної асоціації розвитку". Оцінка підтвердила, що Світовий банк може використовувати ProZorro для проведення закупівель товарів, послуг і робіт в Україні", - заявили в міністерстві.

У МЕРТ сподіваються, що через кілька місяців перші тендери Світового банку вже будуть у ProZorro, і український бізнес зможе публічно брати в них участь.

Нагадаємо, система ProZorro була запущена в пілотному режимі в лютому 2015 року. У квітні 2016 року розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель, а з 1 серпня 2016 року використання електронної системи держзакупівель стало обов'язковим для інших державних замовників.

За рік повноцінної роботи система дала змогу зекономити 19,1 млрд гривень державних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram