ГоловнаЕкономікаБізнес

Facebook запускає відеоплатформу Watch

Соцмережа має намір конкурувати з YouTube і Netflix.

Facebook запускає відеоплатформу Watch
Фото: newsroom.fb.com

Соціальна мережа Facebook розробила для своїх користувачів власний сервіс для перегляду серіалів і передач.

Як сказано в повідомленні компанії, на Facebook Watch буде можливість дивитися інтернет-шоу, прямі трансляції зі спортивних змагань і коментувати їх. Доступ до сервісу можна буде отримати з мобільних пристроїв, комп'ютерів і телевізорів із встановленим додатком Facebook.

Окрема стрічка для відео в Facebook була запущена в Америці минулого року, але досі в основному в неї потрапляли невеликі аматорські ролики або короткі новинні кліпи. За задумом компанії, відеострічки замінить нова вкладка Watch, де будуть викладені відеопрограми, багато з яких зроблені на гроші Facebook.

За інформацією агентства Рейтер, Facebook уже уклав контракти з компаніями Vox Media, BuzzFeed, ATTN, Group Nine Media й іншими, які орієнтуються на аудиторію віком 30-40 років - так званих мілленіалів.

Нова функція спочатку буде доступна для деякої кількості користувачів у США, потім пошириться по всьому світу. Вкладка Watch буде персоналізованою для кожного користувача: перш за все в неї потраплять програми, які подобаються друзям.

Число користувачів Facebook перевищує 2 млрд людей, ринкова капіталізація компанії - близько $500 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram