ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун подав у відставку

Його посаду в "Укрзалізниці" тимчасово отримає Євген Кравцов.

Бальчун подав у відставку
Фото: Владислав Мусиенко

Голова правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун подав у відставку.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні ми розглянемо заяву Войцеха Бальчуна про звільнення. Він прийняв це рішення абсолютно самостійно, я його рішення поважаю. Можу зазначити, що за цей рік, хто б що не говорив, відбулися в тому числі і позитивні зміни. Я хочу подякувати йому за роботу. Я розумію, що він працював у доволі складних умовах, це надзвичайно складне підприємство", - заявив Гройсман.

Тимчасово виконуючим обов'язки керівника "Укрзалізниці" стане перший заступник міністра інфраструктури, голова наглядової ради УЗ Євген Кравцов.

При цьому Кабмін має намір оголосити конкурс на пошук нового топ-менеджера залізниці.

У своєму фейсбуці Бальчун підтвердив відставку.

"Це була найскладніша і найважливіша місія в моєму діловому житті. Країна, де до цього я був тільки раз. Інші корпоративна культура, правове середовище, звичаї, інша мова. Виграний конкурс був для мене і несподіванкою, і викликом, і особистим випробуванням... У мене весь час була повна підтримка від сім'ї в Польщі, але незмінно ключовим елементом мого життя тут був сум за родиною, яка змушена була приймати наслідки моєї міжнародної місії", - заявив Бальчун.

Нагадаємо, поляк Войцех Бальчун очолив "Укрзалізницю" в червні 2016 року. Ще у травні 2017 року він говорив, що не проти залишитися в компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram