ГоловнаЕкономікаДержава

Суд відмовив НАБУ в доступі до документів НКРЕКП

Суддя вирішив, що докази недостатні.

Суд відмовив НАБУ в доступі до документів НКРЕКП
Фото: beztabu.net

Солом'янський районний суд м. Києва визнав необґрунтованими заяви Національного антикорупційного бюро України в рамках розслідування факту затвердження посадовими особами НКРЕКП формули «Роттердам+». Суд відмовив НАБУ в доступі до банківських документів енергокомпаній "Центренерго" і "Дніпроенерго", обґрунтувавши таке рішення відсутністю необхідних доказів.

Про це йдеться в низці клопотань суду, доступних у Реєстрі судових рішень, пише "Обозреватель".

«Детективом не доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, до яких він просить надати доступ у цьому кримінальному провадженні», - йдеться в документах.

Як повідомляли, в березні 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення гуртової ринкової ціни на електроенергію. Згідно з цією методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації розраховується за формулою «вартість вугілля в порту Роттердам + вартість його доставки в Україну». На цій підставі формула отримала назву «Роттердам+».

НАБУ почало досудове розслідування порушень у затвердженні формули і зловживання службовим становищем посадовими особами НКРЕКП на вимогу декотрих опозиційних депутатів.

Голова НКРЕКП Дмитро Вовк, зі свого боку, відправив запит на адресу Європейського енергетичного співтовариства з проханням провести аудит діяльності регулятора, в тому числі в питанні встановлення методики розрахунку ГРЦ. Для проведення аудиту залучено фахівців віденського офісу Енергоспівтовариства.

«Ми будемо вдячні, якщо секретаріат проведе нейтральний і критичний аналіз діяльності НКРЕКП - і де-юре повноважень НКРЕКП, даних законом, і де-факто - виконання повноважень як незалежного органу», - зазначалося в листі регулятора на адресу Енергетичного співтовариства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram