ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд стягнув з Львівського бронетанкового заводу майже ₴10 млн

Держпідприємство несвоєчасно виготовило і поставило 10 бойових машин "Дозор-Б".

Суд стягнув з Львівського бронетанкового заводу майже ₴10 млн
Фото: Арсен Аваков

Господарський суд Києва стягнув з державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" 9,8 млн гривень до державного бюджету за несвоєчасне виготовлення і постачання бойових машин.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону.

"Господарським судом міста Києва задоволено позов військової прокуратури Західного регіону України та ухвалено рішення про стягнення з державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" до держбюджету України 9,8 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в грудні 2015 року Міністерство оборони уклало з підприємством договір про виготовлення та поставку тактичних бойових колісних машин "Дозор-Б" у кількості 10 одиниць, що призначалися для використання в районі проведення антитерористичної операції.

Водночас грошова сума, перерахована Міноборони, перевищувала витрати на виготовлення і поставку продукції, і Львівський бронетанковий завод мав повернути отримані як передоплату кошти на суму близько 6,5 млн гривень, однак це зроблено не було.

Зі свого боку прокуратура подала позов про стягнення 6,5 млн гривень, а також штрафних санкцій у розмірі 3,3 млн гривень за прострочення під час виконання замовлення.

Нагадаємо, 14 липня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 2 місяці 5 осіб, підозрюваних Національним антикорупційним бюро (НАБУ) в розкраданні 28,5 млн гривень державного підприємства "Львівський бронетанковий завод".

Солом'янський районний суд Києва відсторонив від посади директора заводу Романа Тимківа до 13 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram