ГоловнаЕкономікаДержава

Оцінка вартості пакетів акцій енергокомпаній відповідає світовій практиці, - ФДМ

У визначенні вартості беруть участь міжнародні експерти і радники

Оцінка вартості пакетів акцій енергокомпаній відповідає світовій практиці, - ФДМ
Фото: obozrevatel.ua

Фонд держмайна України встановлює ринкову вартість акцій енергокомпаній, орієнтуючись на затверджену Кабінетом Міністрів України "Методику оцінки пакетів акцій" від 25.11.2015 №1033. Крім того, у визначенні вартості беруть участь міжнародні експерти і радники, повідомили "Українським новинам" у Фонді.

При цьому методика оцінки і вартість акцій відповідають міжнародним практикам. "Під час продажу пакетів акцій об'єктів групи Г і паливно-енергетичного комплексу ринкова вартість, визначена за результатами незалежної оцінки, підпадає під перегляд Робочої групи з підготовки рекомендацій і пропозицій до проектів рішень Кабінету Міністрів України щодо приватизації та умов продажу об'єктів державної власності, що підлягають приватизації. До її складу входять можновладні представники органів виконавчої влади, уряду та представники міжнародних організацій", - розповіли в прес-службі Фонду держмайна.

Крім того, за даними ФДМУ, в конкурсах з продажу акцій енергокомпаній беруть участь радники - як правило, представники найбільших міжнародних організацій.

"Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 17 червня 2015 року №626-р, приватизація ПрАТ "Центренерго" відбувається на конкурсі із залученням радника в установленому законодавством порядку. За результатами конкурсу з відбору радника, проведеного 5 липня 2017 року, визначено переможця - компанія Ernst & Young spoŀka z ograniczoną odpowiedzialnością Corporate Finance sp. (Польща), з якою вже завершено переговори про умови договору на надання послуг радника", - зазначили у Фонді держмайна.

Нагадаємо, в серпні 2017 року ФДМУ виставить на продаж пакети акцій восьми обленерго. Згідно з планами ФДМУ, надходження від приватизації держпідприємств у держбюджет 2018 року складуть 17,1 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram