ГоловнаЕкономікаБізнес

Тисячу вагонів Клименка віддали "Укрзалізниці"

Вони приносили колишньому міністру 10-12 млн гривень на місяць.

Тисячу вагонів Клименка віддали "Укрзалізниці"
Фото: interleaseinvest.all.biz

Печерський районний суд Києва ухвалив передати 1000 нових піввагонів, які належать компанії колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, в оперативне управління ПАТ "Укрзалізниця".

Про це на брифінгу повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який веде справу проти Клименка.

"Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала 1000 арештованих залізничних напіввагонів - це найбільш дефіцитний рухомий склад, - які належали досі ТОВ "Юнісон-груп", це група компаній Клименка. За рішенням суду, Головна військова прокуратура, щоб уникнути корупційних ризиків та інсинуацій з боку критиків, звернулася до "Укрзалізниці" та передала ПАТ для експлуатації ці вагони", - повідомив він.

Це рішення завдасть серйозної шкоди фінансовому становищу Клименка, оскільки, за словами Матіоса, дохід від здачі цих вагонів в оренду становив 10-12 млн гривень щомісяця.

Загальна вартість вагонів - близько 40 млн доларів.

Матіос повідомив, що прокуратура далі проситиме про конфіскацію піввагонів.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура повідомила, що Клименко використовував виведені в офшори 788 млн доларів на рухоме і нерухоме майно на території України, яке досі приносило йому прибуток.

Протягом 2011-2013 років Клименко створив низку офшорних компаній, кінцевим власником яких був його батько. Вкрадені державні кошти в розмірі понад 788 млн доларів були легалізовані Клименком і його співучасниками в європейських банках і перераховані на рахунки групи компаній "Юнісон", медіа-холдингу "Вести" і двох компаній з управління активами, власниками яких була сім'я Клименка і які обслуговували "сім'ю" Януковича.

За ці гроші Unison купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі, Донецьку, 28 офісних приміщень, п'ять будинків, 41 паркомісць, 11 земділянок у Києві й області, Одесі та Донецьку, 23 елітні автомобілі, три поверхи ТЦ "Гулівер" у Києві і тисячу залізничних вагонів.

Кошти від використання цих вагонів були основним джерелом фінансування медіа-холдингу "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram