ГоловнаЕкономікаДержава

Насалик прогнозує відмову України від антрациту до 2020 року

"Міненерго має чіткий графік переведення енергоблоків на газову групу вугілля і контролює його дотримання".

Насалик прогнозує відмову України від антрациту до 2020 року
Игорь Насалик
Фото: inforesist.org

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозує, що Україна повністю відмовиться від вугілля антрацитових марок до 2020 року.

Про це він заявив під час зустрічі з експертами енергетичного сектора "Реанімаційного пакета реформ".

"Міненерго має чіткий графік переведення енергоблоків на газову групу вугілля і контролює його дотримання, що дозволить до кінця 2018 року замістити близько 6 млн тонн антрациту, а до кінця 2019-го відмовитися від вугілля антрацитної групи", - сказав Насалик.

Зокрема, для заміщення дефіцитного антрацитового вугілля з 2016 року реалізується пілотний проект переведення енергоблоків №2 і №5 Зміївської теплоелектростанції (Харківська область) державної енергогенеруючої компанії "Центренерго" на газову групу вугілля.

У травні енергоблок №2 був включений у мережу для виконання пусконалагоджувальних робіт, а реконструкція енергоблоку №5 триває.

Насалик додав, що виділені у 2017 році 300 млн гривень дозволили запустити нові лави, сумарний видобуток з яких становить близько 5 тис. тонн вугілля на добу.

Нагадаємо, Україна зекономила 2,7 млн тонн антрациту за час надзвичайних заходів в енергетиці. За даними Кабміну, запаси на сьогодні становлять 867 тис. тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram