ГоловнаЕкономікаДержава

Комісія при Держгеології рекомендувала продовжити "Укрнафті" ліцензію на користування надрами на 20 років

У 2017 році закінчується термін дії спецдозволів компанії на 9 родовищах.

Комісія при Держгеології рекомендувала продовжити "Укрнафті" ліцензію на користування надрами на 20 років
Фото: ukrnafta.com

Комісія з питань надрокористування при державній службі геології та надр (Держгеології) рекомендує продовжити спеціальні дозволи (ліцензії) на користування надрами для найбільшої нафтовидобувної компанії Укрнафта на 20 років - до 2037 року.

Про це повідомили в Держгеології, передають Українські новини .

"20 липня відбулося засідання комісії з питань надрокористування, на якому ухвалили позитивне рішення про продовження ліцензій для Укрнафти на 20 років", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 9 червня Укрнафта зупинила видобуток на Південно-Панасівському родовищі у Сумській області через відмову Державної служби геології і надр продовжити спеціальний дозвіл на користування надрами, який закінчився. Таким чином, без газу залишилися 4 села.

Крім того, з 27 червня 2017 Укрнафта була змушена зупинити видобуток вуглеводнів на Анастасівському, Рибальському, Артюхівському і Коржівському родовищах в Сумській області.

Раніше "Укрнафта" звернулася до голови Сумської ОДА з проханням в рамках повноважень глави адміністрації, не допустити зупинки на шести родовищах товариства, на яких незабаром має закінчитися термін дії спеціальних дозволів на видобуток.

У 2017 році закінчується термін дії спецдозволів компанії на 9 родовищах. Укрнафта оцінює втрати від непродовження дії 9 дозволів на 4 млрд грн.

Сумарний видобуток на 9 родовищах становить 275,7 тис. тонн нафти (близько 20% річного обсягу видобутку нафти Укрнафти) і 87,9 млн куб. м природного газу.

50%+1 акція "Укрнафти" належать НАК Нафтогаз України, 13,6% - компаніям Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited і 12,9% - Bordo Management Limited. 9,9% акцій компанії належать іншим акціонерам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram