ГоловнаЕкономікаБізнес

Заступник міністра економіки виступив за продовження приватизації

"Наші держактиви падають у ціні. Приклад цього - Одеський припортовий завод".

Заступник міністра економіки виступив за продовження приватизації
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявив, що Україні необхідно продовжувати приватизацію держпідприємств.

"Необхідно проводити приватизацію якнайшвидше. Те, що ми говоримо про приватизацію, як про процес, а не про факт, що відбувся, це ганьба", - цитує його УНІАН.

"Наші держактиви падають у ціні. Приклад цього - Одеський припортовий завод, за який давали мільярди, потім мільйони, тепер узагалі незрозуміло, як він працюватиме. За останні півроку 300 держкомпаній офіційно припинили свою діяльність - вони її вже не ведуть, не здають звітність навіть. Якщо почекаємо ще років п'ять, то не залишиться взагалі держкомпаній, за рідкісним винятком", - обґрунтував свою позицію чиновник, який відповідає в МЕРТ за реформу державних закупівель (проект ProZorro).

На думку Нефьодова приватизація необхідна перш за все самим підприємствам, які знайдуть ефективних власників. "Доходи держбюджету важливі, ми ж не хочемо просто роздавати державне майно безкоштовно. Але набагато важливіше - залучення інвестицій. Більшість держкомпаній - це старі виробничі майданчики. І ми хочемо не скинути їх і забути, а залучити туди нормального власника, який буде інвестувати, створювати робочі місця, платити податки", - зауважив він.

Нагадаємо, Фонд держмайна України виставив на приватизаційний конкурс по 25% акцій ПАТ "Одесаобленерго" (початкова ціна 631 млн грн), ПАТ "Донецькобленерго" (143 млн грн), ПАТ "Донбасенерго" (669 млн грн), ПАТ "Сумиобленерго" (370 млн грн), ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" (728 млн грн), ПАТ "ДТЕК Західенерго" (347 млн грн), ПАТ "Київенерго" (759 млн грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram