ГоловнаЕкономікаФінанси

Індустріалбанк і Експрес-банк об'єднуються

Об'єднана установа увійде в топ-30 українських банків.

Індустріалбанк і Експрес-банк об'єднуються
Фото: industrialbank.ua

У вівторок, 1 серпня, відбулися збори акціонерів Індустріалбанку та Експрес-банку, на яких було затверджено план реорганізації Експрес-банку і приєднання його до Індустріалбанку, а також визначено склад правління об'єднаної установи.

Як повідомляють на сайті Індустріалбанку, об'єднаний банк очолив Михайло Букрєєв, а склад правління буде сформовано з представників обох інституцій. До нього увійдуть: Владислав Дідовець, Артем Лазня, Влад Верченко, Інна Завадська та Ірина Марьянко.

Власний капітал об'єднаного банку становитиме 1 млрд 352 млн грн, активи - 4 млрд 24 млн грн, а кількість відділень зросте до 125. Це дозволить йому піднятися з 34 місця за розміром активів на 27-ме.

Учасниками Індустріалбанку станом на 1 серпня 2017 року є Роза Дворецька (громадянство Ізраїлю, пряма участь - 48,3457%; опосередкована участь - 17,1884%); страхове товариство з додатковою відповідальністю "Захід-Резерв" (Україна, пряма участь - 17,1884%); Ігор Дворецький (Україна, пряма участь - 3,9979%); Ганна Дворецька (Україна, пряма участь - 0,3946%). У статутному капіталі Експрес-банку Роза Дворецька та Ігор Дворецький прямо й опосередковано володіють 80,2283% акцій.

Після об'єднання Розі Дворецькій, Ігорю Дворецькому та Ганні Дворецькій належатиме понад 72% в статутному капіталі Індустріалбанку.

Акціонери вирішили зберегти бренд Індустріалбанку, оскільки він у 2016 році був визначений НБУ як відповідальна особа банківської групи та, крім того, це один із найстарших банків України, який працює на ринку країни з 1990 року.

У 2005 році Індустріалбанк уже проходив процес об`єднання, поглинувши МТ-банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram