ГоловнаЕкономікаДержава

Миколаївська митниця виявила контрабанду цигарок на 30 мільйонів гривень

Операцію проводили під керівництвом СБУ.

Миколаївська митниця виявила контрабанду цигарок на 30 мільйонів гривень
Фото: facebook/sfs.mykolaiv

Миколаївська митниця ДФС викрила та конфіскувала партію контрабандних цигарок - 2 млн пачок на суму 30 млн грн.  Контрабанду на територію України намагався завезти теплохід HERMES, який прибув з території Туреччини під прапором Коморських островів.

Про це повідомив в.о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Миколаївській області Роман Кріль.

За його словами, інцидент стався 29 липня 2017 року.

«Ввечері того дня митникам здалося підозрілим, що до корабля, який офіційно зайшов у порт, щоб завантажитися зерном, підійшли буксири з баржею. Оперативна група у складі митників і представників прикордонної служби під керівництвом СБУ протягом спецоперації виявила на судні велику партію контрабандних цигарок відомих брендів без акцизних марок кількістю 2 млн пачок на суму 16 млн грн», - заявив Роман Кріль.

Він наголосив, що за цим фактом складено адміністративні протоколи за статтями 472, 482, 484 Митного кодексу, а також зареєстровано кримінальне провадження.

Також Роман Кріль повідомив, що наразі проводять оперативно-слідчі дії, вирішують питання конфіскації транспортних засобів та передачі їх СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram