ГоловнаЕкономікаБізнес

Фіскальна служба вилучила майже 1 млн літрів алкоголю на заводах "Укрспирту"

Вартість вилученої продукції - близько 180 млн гривень.

Фіскальна служба вилучила майже 1 млн літрів алкоголю на заводах "Укрспирту"
Фото: sfs.gov.ua

Правоохоронці вилучили 97,903 тис. декалітрів спиртовмісної продукції на суму понад 180 млн гривень за підсумками проведення обшуків на 41 спиртзаводі держпідприємства "Укрспирт".

Про це повідомляють на сайті ДФС.

"Оскільки в податкову міліцію неодноразово надходила інформація про факти неврахованого виготовлення спирту на спиртзаводах ДП "Укрспирт", обшуки на місцях ведення діяльності держпідприємства проводили не вперше", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошують, що колишні керівники Олександр Харт (2012 - 2014 роки) та Михайло Лабутин (2014 рік) є фігурантами кримінальних проваджень і перебувають у розшуку.

"Під час документування злочинної діяльності підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів співробітниками податкової міліції зафіксовано факти надходження до них необлікованого спирту, виготовленого на потужностях вітчизняних спиртозаводів, який використовують правопорушники як сировину для незаконного виготовлення горілки", - зазначають у ДФС.

Фото: sfs.gov.ua
Таке виробництво здійснювалося на Овечацькому (Вінницька область), Липницькому (Житомирська область), Стадницькому (Київська область), Вузловському, Сторонибабському, Струтинському (всі - Львівська область), Вишняківському (Полтавська область), Дубов'язівському (Сумська область), Караванському (Харківська область) і Новоборовицькому (Чернігівська область) спиртзаводах. На 15 спиртзаводах, що не здійснювали виробництва, були залишки спиртовмісної продукції.

Фото: sfs.gov.ua
Нагадаємо, в Україні державна монополія на виробництво спирту. 41 спиртозаводом управляє держконцерн "Укрспирт". Інших спиртзаводів в Україні немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram