ГоловнаЕкономікаБізнес

У порт "Південний" прибуло друге судно з вугіллям для станцій ДТЕК

Балкер доставив в Україну 75 тисяч тонн антрациту з ПАР.

У порт "Південний" прибуло друге судно з вугіллям для станцій ДТЕК
Фото: порт "Южный"

У неділю, 23 липня, в порт "Южний" прибув балкер ZHAO YAUNG FENG з другою партією вугілля-антрациту, що замовлено холдингом ДТЕК в ПАР.

Про це повідомила прес-служба компанії ДТЕК Енерго.

75 тисяч тонн вугілля призначено для Придніпровської та Криворізької ТЕС, які зараз працюють одним блоком кожна. Станом на 23 липня, запаси антрациту на станціях становлять 110 тис. тонн і 90 тис. тонн відповідно.

"ДТЕК продовжує реалізацію програми з накопичення антрацитового вугілля для підготовки своїх ТЕС до зими. Прихід другого судна збільшує запас міцності палива для наших ТЕС, що працюють на антрациті. На сьогодні в Україні прибуло 150 тис. тонн імпортного антрациту в рамках нашого контракту на постачання вугілля з ПАР", - наголосив комерційний директор ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Перше судно з 75 тис. тонн антрациту для теплоелектростанцій ДТЕК прибуло в Україну 25 травня 2017 року. Всього компанія законтрактувала 675 тис. тонн вугілля з ПАР.

Нагадаємо, що з 17 лютого по 17 липня на оптовому ринку електричної енергії України діяли надзвичайні заходи, які були введені у відповідь на повне припинення постачання антрацитового вугілля з території Донецької та Луганської областей, що не контролюється українською владою.

У квітні п'ять з шести антрацитових ТЕС на контрольованій території припинили роботу. 17 липня дві антрацитові ТЕС холдингу ДТЕК відновили роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram