ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман пообіцяв відновити роботу Комітету з призначень

Цього року конкурси у держкомпаніях не проводилися.

Гройсман пообіцяв відновити роботу Комітету з призначень
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Номінаційний комітет з відбору керівників найбільших державних компаній повинен якнайшвидше відновити проведення конкурсів.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Насамперед це стосується керівників заводу "Електроважмаш", "Укрхімтрансаміак", Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, Державної продовольчо-зернової корпорації "Укрспирт".

Також Номінаційний комітет повинен провести відбір членів наглядової ради для "Укрзалізниці", "Укрпошти", "Укренерго", "Укргідроенерго", аеропорту "Бориспіль", ДПЗКУ і "Енергоатому".

"Беру на себе зобов'язання забезпечувати роботу Номінаційного комітету - відкрито, публічно", - сказав глава уряду і запропонував у третій декаді серпня затвердити графік роботи Номінаційного комітету з конкретними строками вирішення поставлених завдань.

Нагадаємо, що керівники особливо важливих для економіки України підприємств обираються членами Номінаційного комітету, до складу якого входять 9 міністрів і 8 незалежних міжнародних експертів. Відбір проходить у 2 етапи. На першому етапі претендентів оцінює комісія при комітеті, яка відбирає від 2 до 5 фіналістів. На другому етапі комітет обирає серед фіналістів найбільш кваліфікованого претендента і рекомендує КМУ його призначення.

Водночас далеко не завжди рішення комітету затверджуються на Кабміні. Наприклад, у грудні 2016 року комітет номінував на нового керівника "Укрхімтрансаміаку" Павла Шебесту з швейцарської компанії BLOCK Technical AG, але призначення так і не відбулося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram