ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський ВДНГ представив концепцію розвитку на 40-річну перспективу

Вартість реалізації планів - 170-350 млн євро.

Київський ВДНГ представив концепцію розвитку на 40-річну перспективу

Національний комплекс "Експоцентр України" (бренд ВДНГ) у Києві в четвер представив концепцію розвитку на 40-річну перспективу.

У планах керівництва ВДНГ розбити комплекс на кілька кластерів: конференц-експозиційний та арт (центральна історична зона), освітній та інноваційний (північна зона), виставковий і діловий (південна зона), ландшафтний і еко-рекреаційний (зона центрального входу), спортивний та лісопарк.

Планується створити музей науки, музей монументальної пропаганди, освітні центри, арт-резиденцію, дитячі зони, виставковий центр світового рівня, бізнес-кампус, конференц-центр.

Скорочувати житлову зону або будувати житло (експоцентр займає 286 га неподалік від центральної частини Києва) не планується.

Оціночна вартість заявлених планів - 170-350 млн євро. Гроші планують залучати через державно-приватне партнерство: інвестор вкладає гроші, а держава - своє право на освоєння території. Потім інвестор бере керування об'єктом на тривалий термін.

Весь отриманий від діяльності ВДНГ чистий прибуток, згідно із концепцією, будуть спрямовувати виключно на розвиток ВДНГ: інфраструктуру, ремонти, облаштування території, догляд за лісопарковою зоною.

Нагадаємо, ВДНГ був відкритий радянською владою в 1958 році в Голосіївському лісі на південному заході Києва. "Експоцентр" займає 286,3 га київської території, на ній розташовано 180 будинків і споруд, 20 з яких мають статус історико-культурних пам'яток. Щорічно тут проходять понад 80 міжнародних і спеціалізованих виставок, переважно за підтримки уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram