ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ нагадав Україні про необхідність пенсійної реформи та приватизації

Четвертий перегляд програми можливий після того, як необхідні реформи будуть імплементовані.

МВФ нагадав Україні про необхідність пенсійної реформи та приватизації
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд повідомив, що для продовження співпраці з Україною необхідно прийняти пенсійну реформу і прискорити приватизацію.

Про це повідомив на брифінгу представник фонду Вільям Мюррей.

"Четвертий перегляд програми радою директорів можливий після того, як необхідні реформи будуть імплементовані. Основними з них є пенсійна реформа, заходи щодо прискорення приватизації і конкретні результати в боротьбі з корупцією", - сказав він.

За словами Мюррея, в рамках четвертого перегляду програми співпраці, необхідно також продовжувати фіскальну реформу і реформи в енергетичному секторі.

Земельну реформу представник МВФ також назвав важливою, однак зазначив, що для досягнення консенсусу її необхідно відкласти до кінця року.

Нагадаємо, 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на чотири роки.

Перший транш на $5 млрд Україна отримала у березні 2015 року, другий - на $1,7 млрд - в серпні 2015 року, третій - на $1 млрд - у вересні 2016 року, четвертий - на $1 млрд - у квітні 2017 року.

Україна розраховує отримати цього року ще три транші від МВФ на $4,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram