ГоловнаЕкономікаДержава

Приватбанк допоможе Мінфіну перевіряти соцвиплати

ІТ-напрацювання банку будуть використані для створення єдиної системи верифікації.

Приватбанк допоможе Мінфіну перевіряти соцвиплати
Фото: minfin.gov.ua

Приватбанк допоможе Міністерству фінансів створити єдину систему верифікації бюджетних виплат.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали міністр фінансів Олександр Данилюк і голова Олександр Шлапак, повідомляють на сайті Мінфіну.

Йдеться про передачу напрацювань і технологій Приватбанку в ІТ-галузі та залучення фахівців банку для створення нових розробок.

"Одним із головних стратегічних напрямів роботи банку є Приват.Share, інтеграція провідних технологій у системи держуправління і державних фінансів, - зазначив Шлапак. - На сьогодні єдина клієнтська база Приватбанку є найдосконалішим в Україні прикладом створення і адміністрування бази даних, і наш досвід, наші напрацювання дозволять державі не вигадувати велосипед, а в найкоротші терміни побудувати систему верифікації бюджетних виплат".

За словами Шлапака, на розробку нової системи, яка повинна об'єднати розрізнені бази даних, потрібно півроку.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, бюджет щорічно втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соціальних допомог, субвенцій на надання пільг і субсидій. Це обумовлено неузгодженістю нинішніх баз даних різних державних органів.

Нагадаємо, процес верифікації соцвиплат, покликаної скоротити витрати бюджету, починала ще попередниця Данилюка Наталія Яресько. Однак поки що значних успіхів Мінфіну досягти не вдалося. Детальніше про це читайте в статті "Верифікація соцвиплат: тягнемо гуму, затягуючи паски".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram